Güneş Enerjisi
Tükenen kaynaklar, artan fiyatlar, hızla büyüyen, çoğalan dünyanın enerji ihtiyacını karşılayamaz hale getirdi. Bu durum yeniden en büyük enerji kaynağı güneşi ön plana çıkarttı. Alternatif enerji kaynaklarına duyulan ihtiyaç, yapay tarlaların doğmasına neden oldu.
Yel değirmenlerinin yerini alan rüzgâr tribünlerinden sonra yüzüne güneşe çeviren büyük güneş panelleri yeni tarlalar oluşturmaya başladı. Güneş enerjisi kullanımı dünyada da hızla yayılıyor.Almanya'da 40 megavatlık ABD'de ise, 64 megavatlık güneş enerjisi tesisleri ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Rüzgar Enerjisi
Havanın bir akışkan olduğunu hayal etmek oldukça zor. Çünkü hava görünmez. Sıvılardan farklı olarak hava daha çabuk hareket eder ve bulunduğu ortamın her yerini kaplar. Havanın hızlı yerdeştirmesi ile içindeki parçacıkların hareketi de hızlı olur. Havanın bu özelliğini kinetik enerjiye dönüştürme işlemine Rüzgar Enerjisi adı verilir.
Rüzgar Santralleri kurulduktan sonra pervaneler rüzgarın (havanın) hareketiyle bağlı oldukları şaftı döndürür. Uygun bir jeneratör ile de bu hareket enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülür. Uzun yılladır özellikle İskandinav ülkelerinde çok fazla kullanılan rüzgar enerjisi teknolojisi bu enerjiden elektrik üretimi imkanını sağlamaktadır. Rüzgarlı bölgelerde rüzgarın hem gece hem gündüz bulunması sayesinde bu enerjiden 24 saat boyunca istifade etme imkanı sağlamaktadır. Yapılan ürün Araştırma Geliştirme çalışmaları sonucunda piyasada en küçük kapasiteli rüzgar türbinlerinden evsel kullanım amaçlı türbinlere ve hatta Rüzgar Enerjisi Elektrik santrallerine kadar Rüzgar Sistemleri kurulabilmektedir.
Rüzgar Enerjisi Sistemleri tek başına bağımsız sistemler olabildiği gibi Birden çok Enerji kaynağı ile aynı anda çalışabilen Hibrid sistemler olarak da kurulabilir.
0216 346 30 52
Demircioğlu Enerji
Alternatif enerji kaynakları hazırlıyoruz.